Before Article

Undercover op het Darknet met Bas Doorn

Onze keynotespreker Bas Doorn stond aan de wieg van Operation Bayonet, een undercoveractie van het Openbaar Ministerie. Samen met de politie slaagde hij erin een maand lang de darknet market Hansa Market over te nemen. Uiteindelijk werd zo een internationale handel in drugs en andere illegale goederen ontmaskerd. Bas gaat tijdens zijn keynote op de Dag van de Domeinnaam dieper in op deze actie en praat ons en passant bij over het belang van cybersecurity.

Bas Doorn studeerde criminologie en informatica en werkte vijf jaar bij het Openbaar Ministerie als specialist cybercrime. Hij keek met een technische bril mee bij opsporingsonderzoeken.

Door je mee te nemen in de verschillende aspecten van een opsporingsonderzoek, wordt er inzicht gegevens op digitale opsporingspraktijk in relatie tot het werkveld van registrars. Bovendien kan Bas door zijn achtergrond in informatica de technische details goed uitleggen. Inmiddels is hij bezig met de startup Keyn, waarin een app wordt ontwikkeld die het mogelijk maakt om op een veilige en makkelijke manier in te loggen op websites.