Before Article

Pim Takkenberg: Bereid je voor op digitale aanvallen

Wil jij weten hoe jij jouw bedrijf weerbaarder kunt maken tegen digitale aanvallen? Schuif dan op 24 september vooral aan bij de techtalk door Pim Takkenberg, directeur cybersecurity bij beveiligingsbedrijf Northwave. Als voormalig leider van het Team High Tech Crime kent Pim de hackende vijand als geen ander. Hij was betrokken bij grote onderzoeken naar cybercriminelen.

Pim deed jarenlang bij de overheid onderzoek naar de verschillende vormen van digitale aanvallen. De voormalig medewerker van veiligheidsdienst AIVD en het High Tech Crime Team van de politie gaat in zijn talk vooral in op actuele voorbeelden van internetmisbruik. Ook zal hij de rol van faciliterende partijen (hosters, registrars etc.) daarin uitlichten.

Hij legt dus de connectie van abstract naar specifiek de rol van een domeinnaam, e-mail en hosting. Pim maakte de overstap naar bedrijfsleven en is momenteel directeur cybersecurity bij Northwave. Hij kent de hackende vijand als geen ander, want hij was als leider van het Team High Tech Crime betrokken bij grote onderzoeken naar cybercriminelen.