Before Article

Hoe je met ethical hacking misbruik tegengaat

Ruben van Vreeland was 9 jaar oud toen hij begon met ethical hacking. Het was voor hem een sport om na te denken over hoe andere developers hun beveiliging hadden opgezet en gaten daarin te vinden! Dat begon met schoolsoftware en groeide al snel door naar systemen van grote organisaties.

Zo wist hij binnen te komen bij het grootste crowdfundingplatform ter wereld: Indiegogo, maar ook LinkedIn en Ebay werden gekraakt. Die vroegen hem wat ze konden doen om zichzelf beter te beschermen. “Dat was voor mij de trigger”, aldus Van Vreeland.

Inmiddels is Ruben 23 jaar oud, nog steeds ethical hacker en daarnaast geestelijk vader van securitybedrijf BitSensor. Waar anderen op zijn leeftijd rond 3 uur ’s nachts netflixen, uitgaan of gewoon slapen, bedenkt hij het liefst algoritmes om de volgende golf van hackers en security breaches – en die komt eraan – af te kunnen wenden! En dat lukt hem aardig, want op dit moment weet hij binnen 50 milliseconden kwaadwillenden tegen te houden.

Het aantal cyberattacks neemt toe, evenals de complexiteit ervan. Om deze aanvallen de baas te blijven, moet je achter de denkwijze van aanvallers komen. Tijdens de Dag van de Domeinnaam laat Ruben zien, hoe hij juist ethical hacking gebruikt om misbruik tegen te gaan. Samen met hem nemen we op basis van actuele cases een duik in de oneindige diepte van cybersecurity, de technologie erachter en de algoritmes die het mogelijk maken.