Before Article

Enquête: Cybersecurity heeft (gelukkig) heel veel aandacht

Zakelijk gezien hebben registrars veiligheid over het algemeen zeer hoog in het vaandel staan. Maar hoe gaan de mensen achter deze bedrijven eigenlijk met hun eigen security om? Gebruiken ze voor al hun accounts hetzelfde wachtwoord of bedenken ze steeds een ander? Slaan ze deze op in een passwordmanager of in een Excel-sheet? Gebruiken ze Two Factor Authentication? Tijdens een energiek opwarmrondje op de Dag van de Domeinnaam blijkt dat de aanwezigen hun security behoorlijk op orde hebben.

Voor alle accounts 1 wachtwoord

D’r is maar een aanwezige die voor al haar accounts hetzelfde wachtwoord heeft. De rest bedenkt steeds een nieuwe. Om al deze wachtwoorden te kunnen onthouden, gebruikt 71% een passwordmanager. De rest heeft zo zijn eigen logica om wachtwoorden te onthouden. Een van de aanwezigen bekent dat hij zijn wachtwoorden opslaat in een Excelletje op zijn laptop. “Nee, ik heb dit bestand niet beveiligd met een ander wachtwoord”, moet hij tot hilariteit van de anderen bekennen.

71% gebruikt Two Factor Authentication

Van de bijna 90 aanwezigen gebruikt 71% Two Factor Authentication. De anderen houden het bij één manier van inloggen / aanmelden / unlocken. Het stemt de aanwezige securityspecialisten wel tevreden. Overigens geven de bezoekers hun eigen bedrijf gemiddeld een 8 als het gaat om hoe hoog de cybersecurity op het prioriteitenlijstje staat bij hun bedrijf. En dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen!