Before Article

Zorgt .ETH voor een nieuwe revolutie?

Staan we met de komst van Ethereum Name Service en de uitrol van de .ETH aan de vooravond van een nieuwe revolutie op het gebied van het bestaande DNS-systeem en domeinnamen? Dat is de grote vraag die voorbijkomt tijdens de talk van trendwatchers Raymond ter Horst en Etienne van ’t Kruys op de Dag van de Domeinnaam (donderdag 7 juni 2018) in het spoorwegmuseum in Utrecht.

Je eigen .ETH domeinnaam

De .ETH adressen (vergelijkbaar met domeinnamen) worden niet verkocht maar geveild. Je betaalt met de Ether. Dat is een eigen betaalsysteem van de Ethereum Blockchain.

Wil jij zo’n unieke domeinnaam, bijvoorbeeld peterdewit.eth, dan open je een veiling door jouw bod te plaatsen. Je kunt per domeinnaam slechts één bod uitbrengen. Andere kandidaten kunnen vervolgens gedurende een bepaalde periode meebieden. Alle geboden bedragen zijn onzichtbaar.

Aan het eind van zo’n periode worden wel alle bedragen bekend gemaakt. De hoogste bieder wint, maar hij of zij betaalt uiteindelijk het op één na hoogste geboden bedrag. Zijn er géén andere biedingen binnengekomen, dan betaal je slechts 0,1 ether. De waarde van een ether fluctueert. Op 7 april 2018 is 0.1 ether gelijk aan 31,26 euro.

Ethereum Name Service als alternatief voor DNS

Naast de .ETH adressen, is het nog interessanter om te bepalen of de Ethereum Name Service (ENS) een alternatief is voor het huidige Domain Name System (DNS) van ICANN. De administratie van domeinnamen via de (gedecentraliseerde) blockchain, is dat de toekomst? Raymond en Etienne bespreken de voor- en nadelen en geven hun visie op de toekomst.

Interessant betoog

Terug naar 7 juni 2018, de Dag van de Domeinnaam. Raymond en Etienne zijn Blockchain trendwatchers en goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen deze revolutionaire trend in de meest voorkomende branches. Een technologie die alles te maken heeft met het durven loslaten van bestaande vertrouwde systemen. Een technologie die veel processen goedkoper en efficiënter kan maken.

Ben je geïnteresseerd? Bestel dan hier je gratis tickets!