Before Article

Waardevolle Dag van de Domeinnaam

Na alle voorbereidingen en helemaal klaar voor de Dag van de Domeinnaam begon deze eerste donderdag van juni al goed met hoopgevende zonnestralen! Margreth Verhulst, directeur Vereniging van Registrars, blikt in dit blog terug op een waardevolle Dag van de Domeinnaam. En gelukkig stond de hele dag in een positief zonlicht. De meeste onderwerpen hadden te maken met de waarde van de domeinnaam. Een onderwerp dat onze achterban ongetwijfeld zou moeten aanspreken.

Interessante trends in secundaire markt

Zelf vond ik het in ieder geval heel interessant om uit eerste hand eens uitgebreider te horen over trends in de secundaire markt zoals domeinnamen op afbetaling het huren van domeinnamen. Daarnaast heb ik ook genoten van het enthousiaste verhaal achter de domeinnaam Ikwilvanmijnautoaf.nl Maar ook het onderzoek naar het gebruik van domeinnamen onder Nederlandse (startende) ondernemers, de presentatie over de informatie die uit webanalyses gehaald kan worden, een update van de domeinindustrie en een update over ICANN gaven een goed beeld over hoe het er nu voorstaat in de domeinnaambranche.

Een pittig debat

Aan het einde van de middag was er een pittig debat voor vooral Roelof Meijer die zich in het hol van de leeuw heeft gewaagd en dat ook heeft geweten. Nogmaals dank ik Roelof Meijer daarom voor zijn bereidheid om deel te nemen aan het debat. De heftigheid van het debat heeft wel weer deuren geopend om de controversiële onderwerpen tussen SIDN en de Registrars weer serieus aan te pakken. Reden dus om de koe direct bij de horens te pakken en dat is waar we een dag later dan ook samen met SIDN mee zijn begonnen. Ondanks de kritiek tijdens het debat over de overname van Connectis kan het debat toch bijdragen aan een positieve wending in het samen zoeken naar een oplossing voor een aantal belangrijke controversen.

Om de spanning uit de lucht te halen kwam de uitreiking van de RegiStar Awards op een perfect moment. Het was me een waar genoegen om de drie terechte winnaars van de RegiStar Awards te mogen feliciteren en aan hen de Registar Award uit te mogen reiken.

Bijpraten

Na de afsluiting van de dag was er nog tijd om even na te praten in het zonnetje onder het genot van een drankje en een hapje. Een mooie gelegenheid om bij te praten met bekenden onder de branchegenoten maar ook om kennis te maken met andere Registrars en andere of nieuwe meningen en ideeën.

Ik kijk terug op een geslaagde en waardevolle Dag van de Domeinnaam die mij in ieder geval veel positieve energie heeft gegeven om voor een aantal controversiële onderwerpen weer vol de barricade op te gaan!

Graag zie ik de deelnemers aan deze dag volgend jaar weer op de eerste donderdag van juni en roep ik degenen die er dit jaar niet bij waren op om donderdag 7 juni 2018 alvast voor de Dag van de Domeinnaam in je agenda vrij te houden. Om samen iets te bereiken en om de VvR ook daadwerkelijk waardevol voor haar leden te laten zijn, willen we graag iedereen horen.