Before Article

Spoorwegmuseum Utrecht is het decor voor Dag van de Domeinnaam

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is op 7 juni 2018 het decor voor de Dag van de Domeinnaam. Het evenement voor en door registrars staat deze keer helemaal in het teken van de toekomst van de domeinnaam. Dat we voor ons jaarlijks samenzijn terecht kunnen in het Spoorwegmuseum maakt deze editie extra aantrekkelijk om te bezoeken.

Bestel meteen je ticket(s)

Inderdaad, we kunnen met een gerust hart stellen dat het nog nooit zó leuk was om deze speciale dag te bezoeken. Want iedereen die zich inschrijft voor de Dag van de Domeinnaam kan op de ochtend van 7 juni eerst op z’n gemak door het museum struinen. En dat is fun. Het museum beschikt immers over een uitgebreide collectie treinstellen, locomotieven, stoommachines, rijtuigen, schaalmodellen en spoorwegmaterieel. D’r is ook volop aandacht voor treinen in de kunst.

De Blauwe Engel

De Blauwe Engel

Ben jij benieuwd naar de Blauwe Engel, de dieseltrein die in 1954 uit de Rotterdamse fabriek rolde en in onrendabele buitengebieden dé vervanger werd van de stoomtrein? Of neem je liever een kijkje bij De Kameel (ook wel bekend als de NS 20), het inspectievoertuig voor de directie van de NS. Deze mannen kunnen zo én de werkzaamheden aan het spoor controleren én tegelijkertijd vergaderen.

De Kameel

Je kunt ook even rondstruinen door het Techlab waar je antwoorden krijgt op vragen als: waarom kan een duif gewoon op de bovenleiding zitten, waarom ontsporen treinen niet voortdurend en hoe remt een trein eigenlijk?

Entree voor registrars is 7 juni gratis

Voor registrars die deelnemen aan de Dag van de Domeinnaam is de entree van het museum gratis. Er is voldoende parkeerplek. Je kunt dus gerust met de auto komen. Kom je met de trein dan kun je op Utrecht CS overstappen op de trein van het spoorwegmuseum zelf. Deze stopt middenin het museum. De terugweg naar Utrecht CS na de Dag van de Domeinnaam is dan overigens wel met de bus, de trein rijdt dan niet meer.

Neem alvast een kijkje op Spoorwegmuseum.nl.