Before Article

Een .nl-domeinnaam verkopen voor 2,5 miljoen? Dat is al eens gelukt..

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar populaire domeinnamen zijn veel geld waard. Zo leverde vakantie.nl de verkopende eigenaar in het verleden 2,5 miljoen euro op. Wereldwijd zorgde business.com in 2007 voor een record toen dat voor 345 miljoen dollar van eigenaar verwisselde. Zo werd sex.com voor 13 miljoen dollar verkocht en shop.com voor 3,5 miljoen.

Lucratieve handel

Investeren in een domeinnaam kan dus lucratief zijn, ook al lijkt een domeinnaam op dit moment geen goudmijn. Want zeg nou zelf: wie had 2 jaar geleden bedacht dat thuisbezorgd.nl, ikwilvanmijnautoaf.nl en laptopshop.nl anno 2017 zulke sterke domeinnamen zouden zijn.

De kracht van meer domeinnamen

Coolblue – onder meer eigenaar van laptopshop.nl – heeft aangetoond dat het hebben van meer dan één domeinnaam heel slim en zelfs winstgevend kan zijn. Zij hebben voor vrijwel elk product een eigen domeinnaam geregistreerd. Daarvan zijn sporthorlogecenter.nl, wasmachinestore.nl, pdashop.nl, tabletcenter.nl, computerstore.nl, rugzakcenter.nl en smartwatchcenter.nl er slechts een paar. Coolblue richt zich niet zozeer op de bedrijfsnaam, maar verwerkt juist heel handig zoektermen in hun domeinnamen.

Waarde van een domeinnaam

Ook als je zelf niet van plan bent in domeinnamen te handelen is het goed je bewust te zijn van de waarde. In het verleden werden veel houders onaangenaam verrast door het nieuws dat hun onlangs opgeheven naam opnieuw was geregistreerd en voor veel geld doorverkocht. Inmiddels weten veel houders dat zij de naam dan beter zelf kunnen houden en direct te koop aan kunnen bieden. Over dergelijke onaangename verrassingen horen wij daarom steeds minder, maar een gewaarschuwd mens..

Wees creatief

In Nederland zijn meer dan 5,7 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Maar met een beetje creativiteit zijn er nog veel meer te bedenken. Registreer op donderdag 1 juni jouw briljante beschikbare domeinnaam en vertel ons via Facebook, Twitter of LinkedIn wat je met deze domeinnaam gaat doen. Dan ontvang je van SIDN een FonQ.nl cadeaubon ter waarde van €10,-. Lees meer over deze .nl-actie!