Before Article

MySensorData wint SIDN fonds Pioniersprijs

Henk Glerum van MySensorData vertrok met een brede glimlach op zijn gezicht huiswaarts. Zijn vrolijkheid was begrijpelijk want zijn idee voor een bijdrage van het SIDN fonds kwam op de Dag van de Domeinnaam als beste uit de bus en werd gehonoreerd met een check ter waarde van 10.000 euro. Hij kan nu direct aan de slag.

“Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk en er spelen nu zoveel dingen die ik eerder niet had verwacht”, sprak hij na afloop. “Het is eigenlijk een sprong in het diepe. Een ding is wel zeker: we gaan werken aan iets moois, een app die je weer controle geeft over je eigen sensor data op je smartphone. Hoe dat uiteindelijk in code wordt omgezet is een vraag die de komende weken duidelijk moet worden”.

Het idee van MySensorData werkt als volgt. Elke smartphone bevat een aantal sensoren. Deze sensoren meten de hele dag door allemaal gegevens van jou. Met de MySensorData app kun je kijken welke data wordt opgeslagen en zelf bepalen of je deze data wilt gebruiken. Via het MySensorData platform kun je diverse toepassingen kiezen die op een verantwoorde en privacy vriendelijke manier je gegevens raadplegen.

Andere ideeën niet afgewezen

Het idee van MySensorData was een van de drie ideeën. Tijdens de inloop op de Dag van de Domeinnaam kon je in 15 minuten een idee pitchen. Op de dag zelf werd het idee gewogen en beoordeeld door een jury. Drie mensen maakten gebruik van deze unieke kans. Naast MySensorData werden ook de ideeën Cirkelz en Hostbot gepresenteerd. Deze projecten zijn niet afgewezen of afgevallen, maar moeten nog één slag concreter of specifieker gemaakt worden om tot een aanvraag te komen. Met beide projecten worden op korte termijn afspraken gemaakt. Eén aanvraag kan ook goed als registrarproject worden opgepakt. Vanuit de Vereniging van Registrars wordt er hulp geboden bij individuele aanvragen van registrars bij het SIDN fonds.

Door deze samenwerking tijdens de Dag van de Domeinnaam hopen de Vereniging van Registrars en het SIDN fonds de afstand tussen het registrarveld en het SIDN fonds wat verkleind te hebben. Het heeft in ieder geval aangetoond dat de doelstellingen van het SIDN fonds en de ideeën van registrars minder ver uit elkaar liggen dan men soms denkt. In een half uur tijd zijn er 3 nieuwe projecten opgezet. Hopelijk krijgt dit een vervolg. Het smaakt in elk geval naar meer.

De jury op de Dag van de Domeinnaam bestond uit: Valerie Frissen (directeur SIDN fonds), Lennert den Teuling (Raad van Advies SIDN fonds) en Martijn Kamphuis (voorzitter Vereniging van Registrars).